Спорт

Србин који је изабрао Швајцарску: Пикси би знао како се зовем да је било контакта

Филип Угринић је био део тима који је црвено-беле оставио без шанси да наставе такмичење у Лиги Европе наредног пролећа
Србин који је изабрао Швајцарску: Пикси би знао како се зовем да је било контакта© Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic

Фудбалери Црвене звезде елиминисани из Лиге шампиона коло пре краја групне фазе након што су у Берну изгубили од Јанг бојса 2:0 и тако остали без шанси за пласман у нокаут фазу Лиге Европе.

Један од првотимаца швајцарског шампиона био је и Филип Угринић, момак српских корена који је недавно одлучио да постане репрезентативац Швајцарске.

Он је у разговору са српским медијима после меча открио да га је Фудбалски савез Србије прекасно контактирао и да нема ничег негативног према Србији због тога што је изабрао да представља Швајцарску

"Једноставно, људи из Швајцарске су причали са мном, то је превагнуло. Србија и ја нисмо били у контакту претходних месеци, то није тачна информација. Звали су ме две недеље пре репрезентативне паузе (утакмице против Бугарске прим.аут.), а ја сам се тада већ одлучио да ћу носити дрес Швајцарске. Како бих вам рекао, нећу ништа лоше рећи, ништа ту није било против Србије. Једноставно, да су они били у контакту са мном, селектор Србије би знао како се ја зовем", рекао је Угринић.

Он је за свој национални тим дебитовао на мечу против тзв. Косова, а наступио је и против Румуније. У мечу против Црвене звезде је пружио добру партију, због чега је био задовољан.

"Леп је осећај, јако важна утакмица. Жао ми је да нисмо прошли и једни и други. Поново су навијачи Звезде направили сјајну атмосферу. Желим им све најбоље у будућности. Било је тешко, али када се погледа група, видело се да ће се између Звезде и Јанг бојса одлучивати ко иде у Лигу Европе. Јесте ми жао, али једноставно, такав је фудбал", рекао је Угринић.

image