Спорт

"Звездин проблем је Барак Бахар - све је промашио, нисам сигуран ни за Суперлигу"

Ранко Стојић, стручни консултант ТВ "Аренаспорт", истакао је израелског стручњака као главни проблем Црвене звезде, након елиминације српског првака из Лиге шампиона на последњем месту у групи
"Звездин проблем је Барак Бахар - све је промашио, нисам сигуран ни за Суперлигу"© TV Arenasport / screenshot

Фудбалери Црвене звезде изгубили су од Јанг бојса у уторак увече и тако коло пре краја такмичења у Лиги шампиона добили потврду да на пролеће неће играти у нокаут фази Лиге Европе.

Након меча, познати српски менаџер и бивши фудбалер Ранко Стојић у улози стручног консултанта на ТВ "Аренаспорт" анализирао је разлоге Звездиног неуспеха.

Како истиче, први и основни проблем Звезде у овом издању Лиге шампиона има у великој мери везе са стручним штабом и тренером црвеном-белих Бараком Бахаром.

"Jедан од проблема у Звезди је тренерски 'стаф'. Први сам рекао да је добар тренер, на основу онога што сам гледао (Макаби Хаифу, бивши Бахаров тим, прим. аут.) против Звезде и Олимпијакоса, али то није мој посао, кад се бира тренер морате да знате све карактеристике, позитивне и негативне. Комуникација је данас једна од најбитнијих ствари. Са медијима, управом, поготово са играчима, свакодневно. Комуникација значи мотивацију или другу врсту разговора, када некога треба пробудити. Он нема никакву врсту комуникације са играчима, апсолутно никакву. То је озбиљан хендикеп", почео је Стојић.

"Уз то, комплетно је промашен припремни период. Све је обрнуо. Имао је два месеца до Лиге шампиона. Припремао је тим за турнир у Русији, уместо да га физички припрема. И кад је Фјорентина 20 дана радила на физици, јер ће им та физика донети то што је потребно кад дођу септембар, октобар, кад дођу лоши терени, Звезда то није имала. Није имала никакве физичке припреме, много лутања... То је један од проблема Црвене звезде. Тај проблем није лако решити, тај 'стаф' много кошта, знамо какви ту проблеми могу бити. Али и сад кад је остао само домаћи шампионат, нисам сигуран да овај стручни штаб, који не познаје лигу, може да изнесе сезону онако како би требало да изнесе", рекао је Стојић.

О поразу против Јанг Бојса, он је истакао да је Звезда одиграла добар меч, али да ништа од добрих ствари у њеној игри није било довољно за повољан резултат.

"Како је и Драговић рекао, морамо бити реални, колико год да је велико разочарање, игра Звезде није била лоша. Звезда је у средини терена одиграла једну од најбољих утакмица, било је одузетих лопти, пресечених напада, из тих одузетих лопти био је велики број шанси. Реализација је затајила, ништа не би променило то да ли је прва, друга шанса, било их је још. Звезда је игром на средини терена направила да Јанг бојс изгледа као клуб најбоље пласиран у Лиги конференција. Много изгубљених лопти Јанг бојса, нису оставили нарочит утисак, није било среће и умешности да се то конкретизује. На крају, прославили смо голмана Јанг бојса, који је имао четири-пет одличних интервенција, то морамо рећи", закључио је Ранко Стојић.

image