Спорт

Без српских кошаркаша у борби за НБА куп - познати парови четвртфинала

Након мечева у НБА лиги одиграних у ноћи између уторка и среде, познато је којих осам екипа се пласирало у четвртфинале новог такмичења најјаче кошаркашке лиге света
Без српских кошаркаша у борби за НБА куп - познати парови четвртфиналаGetty © Cole Burston / Stringer

Такозвани НБА куп добио је своје четвртфиналисте, а у нокаут фази која стартује 4. и 5. децембра неће бити ниједног српског кошаркаша.

У првом пару четвртфинала играће Лос Анђелес Лејкерси против Финикс Санса, након што су обе екипе прошле даље из групе А Запад. Лејкерси су имали скор 4-0, а Санси 3-1.

И групе Б Запад даље је прошао Њу Орлеанс, а Пеликансе у четвртфиналу очекује меч против Сакраменто Кингса, најбоље екипе из групе Ц Запад.

На супротној страни "костура" налазе се тимови из Источне конференције. Милвоки Бакс као првопласирани тим групе Б Исток играће против Њујорк Никса, другопласираног из исте групе.

У последњем четвртфиналу следи дуел Индијана Пејсерса, победника групе А Исток, и Бостон Селтикса, победника групе Ц Исток.

Након четвртфинала 4. и 5. децембра, полуфинала ће се играти 7. децембра, а велико финале два дана касније. Све утакмице осим финалне рачунају се и за скор регуларног дела лиге, а полуфинала и финале НБА купа биће играни у Лас Вегасу.

image