Спорт

Богдан Богдановић убацио 40 поена Јокићу - историја Србина у НБА, ово је његов меч каријере

Невероватна утакмица Богдана Богдановића протекле ноћи у НБА лиги - његова најбоља у каријери и то баш против шампиона Денвера
Autor: YouTube / Hooper Highlights

Упркос рекорда каријере и 40 убачених поена, његови Хокси нису успели да савладају Нагетсе предвођене Николом Јокићем, у драматичном сусрету у Атланти - 122:129.

Богдановићева рука се "запалила" као никада пре, пошто је убацио невероватних 10 тројки, што је не само рекорд његове каријере, већ и читаве франшизе из Џорџије! Његових 10 тројки стигло је из 17 покушаја, па је био убедљиво најбољи поентер на мечу.

Ипак, ни то није помогло Атланти да избегне четврти пораз у низу. Никола Јокић је био близу "трипл-дабл" учинка са 25 поена, осам скокова и девет асистенција, шутиравши 69% из игре, вративши се препознатљивој игри после две слабије партије.

Уз то, у Денверу су одлични били и Џамал Мареј са 29 поена и Џулијан Стротер, који је убацио 22 поена (шест тројки). Атланти је недостајао онај стари Треј Јанг (19 поена), док је Дежонте Мареј додао 21 поен.

Иначе, 10 Богдановићевих тројки је изједначило рекорд Атланте, пошто је Данило Галинари 2021. против Бостона убацио такође 10 тројки, а на трећем месту франшизе Стив Смит са девет тројки на мечу против Сијетл Суперсоникса давне 1997. године.

Хокси су сада 10. на Истоку са скором 9-13, док су Нагетси прекинули серију од три пораза и са учинком 15-9 заузимају четврто место у Западној конференцији.

image