Спорт

Нејмар не игра на Копа Америка - откривено када ће почети да тренира

Бразилац ће тако остати без практично целе сезоне због повреде колена
Нејмар не игра на Копа Америка - откривено када ће почети да тренираGetty © Alexandre Schneider / Stringer

Фудбалер Eл Хилала Нејмар требало би на терен да се врати у августу наредне године, изјавио је лекар бразилске репрезентације Родриго Ласмар, преносе локални медији.

Нејмар је средином октобра покидао предње укрштене лигаменте и менискус у левом колену на утакмици Бразила и Уругваја у квалификацијама за Светско првенство 2026. године. Он је оперисан почетком новембра у Бело Хоризонтеу.

Локални медији подсећају да је за опоравак од ове повреде потребно између осам и 10 месеци. Ласмар је рекао да Нејмар неће бити спреман за Копа Америка, која је на програму од 20. јуна до 14. јула наредне године у САД.

"Прерано је да Нејмар заигра на том турниру, нема смисла да прескачемо фазе у његовом опоравку. Очекујемо да се на терен врати почетком наредне сезоне, а то би требало да буде у августу 2024. године", рекао је Ласмар за "Радио 98".

Нејмар (31) је током лета прешао из Пари Сен Жермена у Ел Хилал за 90.000.000 евра, али је одиграо само пет утакмица за клуб из Саудијске Арабије због повреда мишића.

image
VV inauguration
banner