Спорт

Ечевери: Родик је потпуно у праву – Новак ти прво узме ноге, па ти "поједе" душу

Аргентинац је потврдио речи чувеног Американца који је најбоље описао колико је тешко играти против Новака Ђоковића
Ечевери: Родик је потпуно у праву – Новак ти прво узме ноге, па ти "поједе" душуGetty © Jean Catuffe / Contributor

Томас Мартин Ечевери, 27. играч света из Аргентине, истакао је да је Енди Родик био потпуно у праву када је описивао како изгледа када се суочавате са Ђоковићем.

Родик је у бројним анализама понављао да вам "Новак прво одузме, па онда и душу".

"Да, та изрека је веома тачна и прецизна", на прву је одговорио Ечевери.

"Прво ти узме ноге, потом ти 'поједе' ум и душу, а онда заврши тако што те уништи. Да, све је тачно."

Аргентинац, који тренутно наступа у Буенос Ајресу, недавно се састао са српским великаном у трећој рунди Аустралијан опена.

"Знам са чиме сам се суочио. Знао сам да је његов терен и турнир. То је као да играте против Рафаела Надала на стадиону 'Филип Шатрије'. Играо сам своју игру, било је то сјајно искуство које ћу увек носити са собом."

Ипак, у том сусрету није имао шансу, Ђоковић је тријумфовао 6:3, 6:3, 7:6 (7:2) и остварио трећу победу у исто толико међусобних окршаја.

"Наравно, био сам мало разочаран јер нисам могао да урадим оно што сам желео у тениском погледу. То је све део исте целине, морате да наставите да учите, схватите шта сте добро урадили, а шта погрешно. То што сам имао овакво искуство ми помаже да растем као играч."

Говорио је момак из Ла Плате и о генерацији тенисера који тренутно предводе "бели спорт".

"Сви су веома 'кул'. Карлос (Алкараз), Јаник (Синер), али и Новак. Сјајни су људи, увек те срдачно поздраве, веома су пријатни. Рафа (Надал) исто, у Бризбејну смо били заједно и гледао је мој меч. Тур је шаролик – различити људи, земље, културе... Морате знати да размете једни друге", закључио је Ечевери који је додао да је веома важан и однос ван терена са колегама.

image
VV inauguration
banner