Спорт

Богдан сјајно одменио Јанга и наставио да хита ка престижној награди

У одсуству прве звезде тима српски репрезентативац преузео улогу лидера "јастребова"
Богдан сјајно одменио Јанга и наставио да хита ка престижној награди© Tanjug/AP Photo/Hakim Wright Sr.

Богдан Богдановић наставио је са одличним партијама и био један од најбољих у победи Атланте над Јутом – 124:97.

Богдановић је на терену провео нешто више од 33 минута и за то време је уписао 19 поена (шут из игре 7/15) уз по три скока и асистенције.

Капитен Србије је забележио по две украдене лопте и блокаде, а док је он био у игри домаћини су имали највећи "плус" у игри (27).

Погодио је три тројке и наставио далекометну серију ове сезоне, па је тако на најбољи начин надокнадио одсуство прве звезде Треа Јанга, који ће неко време бити ван терена због повреде.

Богдан је и наставио да истиче кандидатуру за престижну награду у најјачој лиги света, која се додељује најбољем шестом играчу у сезони.

Атланта је водила главну реч на овој утакмици од првог до последњег минута, већ у другој деоници имала двоцифрену предност коју је лако одржавала. Добили су Хокси сваку четвртину и рутински привели меч крају.

Џонсон је био најефикаснији са 22 поена и 13 скокова, Хантер је стао на 20, док је Дежонте Мареј уз 17 поена стигао и до 11 асистенција.

На другој страни, Џезере је предводио Секстон са 22 поена.

Екипа из Џорџије и даље је десета на табели Источне конференције са 26 победа и 32 пораза, док је Јута 11. на Западу са скором 27-32.

image