Спорт

Хронологија једног успеха - омаж НБА за Николу Јокића

Најјача кошаркашка лига на свету одала је почаст Николи Јокићу путем документарца који прати све успехе српског центра - од НБА драфта, преко највећих достигнућа и две МВП титуле, до шампионског прстена освојеног у дресу Денвера

Никола Јокић тренутно је један од најбољих, ако не и понајбољи кошаркаш на свету. Српски центар прешао је велики пут од друге рунде драфта, преко две МВП титуле, до шампионског прстена освојеног прошле сезоне са Нагетсима.

НБА је осетила потребу да се још једним филмом, по многим аспектима документарним, захвали Николи Јокићу за све што је учинио за развој кошарке у Америци и популаризацију најјаче кошаркашке лиге на свету.

Филм прати све посебне тренутке у Јокићевој НБА каријери, почевши од НБА драфта 2014. године, када је изабран као 41. пик у другој рунди.

У филму су хајлајтси са утакмица у којима је Јокић остварио први трипл-дабл у каријери, рекорд каријере по броју поена, први Ол-стар наступ, прва победа у плеј-офу...

Следе тренуци када је Џокер освојио своје прво МВП признање, па затим и друго, а онда и хајлајтси из сезоне у којој је српски центар доминантним партијама донео Нагетсима прву шампионску титулу у историји франшизе.

Осим делова са утакмица, у филму можете чути неке од Јокићевих легендарних изјава, али и речи његовог тренера Мајкла Мелоуна и саиграча Џамала Марија.

Сви Јокићеви успеси груписани су на једном месту, а Џокер је овакав омаж свакако заслужио - колико својим кошаркашким умећем, толико и понашањем ван терена.

image