Спорт

"Дама" чува најбољег стрелца - Јуве спрема нови уговор за Влаховића

Челници фудбалског клуба Јувентус спремни су да понуде продужење уговора српском репрезентативцу Душану Влаховићу до јуна 2028. године
"Дама" чува најбољег стрелца - Јуве спрема нови уговор за Влаховића© Alessandro Sabattini

Влаховић је у Јувентус стигао почетком 2022. из Фјорентине за 80 милиона евра, а важећи уговор траје до 30. јуна 2026. године.

Влаховић бриљира ове сезоне у дресу Јувентуса, пошто је на 25 утакмица постигао 15 голова.

"Газета дело Спорт" преноси да је спортски директор Јувентуса Кристијано Ђунтоли у добрим односима са менаџером српског фудбалера Дарком Ристићем.

"Влаховићев менаџер је поновио да је отворен за дијалог о продужетку сарадње, а Ђунтоли је представио идеју која би могла да задовољни све стране. Влаховић има уговор са растућом платом, кренуо је од 7,5 милиона евра по сезони, тренутно зарађује око 10 милиона евра, а у последњој сезони уговора имаће плату од око 12 милиона евра", преноси италијански лист.

Влаховић (24) је за Јувентус укупно одиграо 88 званичних мечева и 38 пута се уписао у листу стрелаца.

"Клуб већ проучава најбољу формулу којом би спојио потребе обе стране. Јувентус има за циљ да амортизује трошкове, док центарфор с правом жели већу плату. Ако се у обзир узму сви елементи, продужење уговора на две године би било најбоље решење", закључује Газета дело Спорт.

image