Спорт

Стоп расизму! - Реал поднео тужбу због увреда на рачун Винисијуса

Фудбалски клуб Реал поднео је тужбу Државном тужилаштву Шпаније због расних увреда на рачун Винисијуса Жуниора у близини Олимпијског стадиона "Монжуик" у Барселони и стадиона Атлетико Мадрида пре утакмица Барселона - Наполи и Атлетико - Интер у Лиги шампиона
Стоп расизму! - Реал поднео тужбу због увреда на рачун ВинисијусаGetty © Mateo Villalb

Реал од Тужилаштва тражи да од снага безбедности затражи постојеће снимке на обе локације како би се идентификовали аутори наведених увреда.

"Реал осуђује ове насилне нападе расизма, дискриминације и мржње који су се, нажалост, више пута дешавали против нашег играча Винисијуса Жуниора. Наш клуб ће наставити да ради на одбрани вредности фудбала и спорта, и остаће чврст у борби за нулту толеранцију пред оваквим одвратним епизодама какве се дешавају у последње време", наводи се у саопштењу "краљевског" клуба.

Млади Бразилац је и прошле сезоне био на мети расиста у Шпанији - један навијач Валенсије добио је и доживотну забрану доласка на "Местаљу", а полиција је једном приликом ухапсила четири особе које је сумњичила да су у јануару прошле године на мосту у Мадриду обесиле лутку са ликом фудбалера Реала.

Винисијус је изјављивао да је расизам уобичајена појава у Шпанији, што је потвтрдио и тренер Реала Карло Анчелоти.

image