Спорт

Инфантино: На Мундијалу у Катару одиграна најбоља групна фаза у историји

Председник ФИФА истакао је да фудбал никада није био глобалнији него на актуелном Светском првенству
Инфантино: На Мундијалу у Катару одиграна најбоља групна фаза у историјиGetty © Francois Nel / Staff

Председник Међународне фудбалске федерације (ФИФА) Ђани Инфантино изјавио је у среду да је групна фаза Светског првенства у Катару била "најбоља у историји" Мундијала.

Инфантино је за званични сајт ФИФА навео да неуспеси великих репрезентација и број селекција, које напредују, указују на то да фудбал постаје глобалан.

Он је истакао да је утакмице групне фазе Светског првенства широм света пратило више од две милијарде гледалаца.

"Фантастична атмосфера, сјајни голови, невероватно узбуђење, изненађења, мали тимови побеђују велике тимове. Сада нема више малих и великих тимова. Ниво је веома, веома изједначен. И први пут репрезентације са свих континената су биле у нокаут фази, први пут у историји. То показује да фудбал заиста постаје глобалан", рекао је Инфантино.

Мундијал 2026. биће одржан у САД, Канади и Мексику, а на том турниру учествоваће 48 репрезентација. Инфантино је истакао да је одушевљен бројем навијача на стадионима и фан зонама у Катару.

"Надам се да ће Мундијал у Катару бити завршен као што је и почео - фантастичним успехом. Верујем да ће ово Светско првенство да достигне гледаност од пет милијарди људи широм света. Стадиони су распродати и пуни на малтене свакој утакмици. На крају, једноставно желимо да пружимо мало радости и осмеха људима широм света. То је оно што је фудбал, то је оно што је Светско првенство", закључио је Инфантино.

image