Србија и Балкан

Дојаве о бомбама у Београду: Мејлови стигли на адресе 78 основних и 37 средњих школа

Након провере полиције, родитељи и ђаци ће бити обавештени о нормализацији наставе
Дојаве о бомбама у Београду: Мејлови стигли на адресе 78 основних и 37 средњих школаGetty © Rodin Eckenrot

На електронске адресе 78 основних и 37 средњих школа у београдским општинама стигле су дојаве о подметнутим бомбама, саопштило је Министарство просвете.

Екипе МУП-а су на терену, а ученици и запослени су евакуисани, истиче се у саопштењу и додаје да је, у циљу безбедности ученика и запослених, настава у првој смени прекинута до окончања провере полиције.

Поједине школе су већ прегледане и настава у њима се одвија без проблема, наводи министарство.

О свим релевантним информацијама за одржавање наставе, школе ће обавестити ученике и њихове родитеље путем редовних канала комуникације.

У комуникацији са МУП-ом, директори школа ће добити информацију када ће школа бити прегледана и донети одлуку за поподневну смену, наводи се у саопштењу Министарства просвете.

За сада је потврђено да је дојава стигла на адресу ОШ "Дринка Павловић", а родитељима је јављено да децу не доводе у прву смену.

Подсетимо, ова школа је претходних дана у центру пажње због оставке директорке због насиља у школи.

Осим ове школе, дојаве о постављеним бомбама стигле су у ОШ "Васа Пелагић" у Котежу, "Бранко Ћопић" на Видиковцу, "Старина Новак" у Кнез Даниловој улици у самом центру Београда.

Дојава је стигла и у школу "Вук Караџић", а деца се враћају кућама из те школе, као у школи "20. октобар" на Новом Београду.

Како РТ Балкан сазнаје, дојава је стигла и у музичку школу "Даворин Јенко", ОШ "Јосиф Панчић" на Бановом брду и ОШ "Душко Радовић" у Сремчици.

Дојаве су стигле и у школама у другим београдским општинама - у Лазаревцу, Барајеву, Обреновцу и Реснику. 

image