Свет

Притвор због претњи и сликања с пиштољем у школи

Органи реда почели су да се обрачунавају са онима који прете угрожавањем сигурности и изазивају панику и неред
Притвор због претњи и сликања с пиштољем у школи© FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/bs

По месец дана притвора добила су двојица краљевачких ђака који су се фотографисали са оружјем у школи и К.С. који је осумњичен да је звао полицију и претио да ће направити већи злочин од К.К. који је у ОШ "Владислав Рибникар" убио девет и ранио седам људи. 

Сумња се да је К.С. позвао полицију 6. маја и обратио се службенику речима: "Хоћу само да кажем да ћу направити већи злочин од Косте К, те је путем друштвене мреже Фејсбук објављивао статусе: "Направићу масакр какав свет није видео" и "Мислим да Коста није никакав масакр направио, какав ћу ја направити, убићу 100 људи".

Због сумње да је извршио противправно дело које је у закону одређено као кривично дело изазивање панике и нереда, одређено је да се осумњичени смести у одговарајућу здравствену установу и то Специјалну затворску болницу, саопштило је Треће основно јавно тужилаштво у Београду.

Ухапшени и притворени краљевачки ученици узраста 14 и 15 година, осумњичени су да су 3. маја, на својим профилима на једној друштвеној мрежи, објавили фотографије направљене у непосредној близини и у просторијама школе на којима у руци држе пиштољ.  

Претресом станова у којима живе, оружје није пронађено.

image
VV inauguration
banner