Србија и Балкан

МУП прегледао све школе, у Београду данас редовна настава

Полиција је у свим школама извршила контрадиверзионе прегледе након којих је утврђено да су дојаве о постављеним експлозивним направама биле лажне
МУП прегледао све школе, у Београду данас редовна настава© TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/

Настава у школама на територији Београда данас ће се одвијати редовно, изјавио начелник Школске управе за град Београд Драган Филиповић, подсетивши да је јуче на 240 адреса школа, 163 основних и 77 средњих, стигао мејл о постављеним експлозивним направама.

Полиција је у свим школама извршила контрадиверзионе прегледе након којих је утврђено да су дојаве биле лажне.

"Јуче је нажалост опет стигао мејл о постављеним експлозивним направама у укупно 240 школа са територије града Београда. Поступали смо по процедури, обавестио сам кабинет Министарства просвете", рекао је Филиповић за Танјуг.

Он је нагласио да је до 14 часова завршен преглед у свим школама од стране колега из МУП-а.

"Пре извесног времена смо са колегама из Министарства унутрашњих послова имали састанак заједно са директорима где смо договорили процедуру уколико стигне такав мејл. На сву срећу опет су све дојаве биле лажне и надамо се да се ово заиста више неће понављати. То ремети ситуацију у школама, уноси се немир међу децом, наставницима и родитељима. Реч је о лажним дојавама, али став министарства је да увек поступамо по процедури и верујемо да се ово више неће догађати", рекао је Филиповић.

Он је нагласио да су прошле недеље, просветни саветници Школске управе, заједно са колегама из ОШ "Владислав Рибникар", израдили наставни план за овакве околности и додао да су им наставници пренели информацију да су поједини ученици већ спремни да се врате на наставу.

"Онда смо рекли да на нивоу одељенских већа направе оперативни план. Он је већ кренуо да се остварује, поједини наставници их већ уводе у наставу. Наравно за она одељења која су најтеже погођена, који су били у том одељењу и у тој смени за њих је другачији план. Они су још увек на саветодавним разговорима са колегама из Министарства здравља", рекао је Филиповић.

image