Србија и Балкан

Дојаве о бомбама: У Београду у КБЦ Звездара и ВМА, евакуисане установе и у Новом Саду

Контрадиверзионе екипе су на терену и проверавају установе
Дојаве о бомбама: У Београду у КБЦ Звездара и ВМА, евакуисане установе и у Новом Саду© TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ/ bg

У КБЦ Звездара и ВМА стигле су пријаве о постављеним бомбама, потврђено је Танјугу у Министарству унутрашњих послова. Дојава је стигла и у Зоолошком врту у Београду, јавља РТС.

И у КБЦ Звездара за Танјуг је потврђено да је у ту установу стигла дојава о бомби. Контрадиверзионе екипе су на терену и проверавају ту установу.

На ВМА надлежни органи извршили су противдиверзиони преглед одмах по пријему анонимне дојаве и утврдили да је реч о лажној пријави, објављено је нешто после поднева.

У току је евакуација јавних и спортских установа, тржних центара и факултета у Новом Саду због дојаве о постављеним бомбама, потврђено је Танјугу у МУП-у.

За сада су евакуисани Спенс, Факултет техничких наука, Каменички институт, Железничка станица, Филозофски факултет и тржни центар Меркатор.

На мејл адресе надлежних служби и медија стигла је порука у којој се наводи да су "Бомбе темпиране да данас, у току преподнева и раног поподнева детонирају". Полиција је на терену и обавља контролу објеката.

Подсетимо, пре два дана дојаве о бомбама стигле су у београдске основне и средње школе, а након извршене контроле испоставило се да су све дојаве биле лажне.

Стручњаци су за РТ Балкан појаснили су да је у питању наставак хибридног рата против Србије.

image