Србија и Балкан

Огласило се Тужилаштво о породици осумњиченог за трагедију у "Рибникару"

Апелују на медије да се уздрже од објављивања непроверених информација и нагађања, јер то, не само што шкоди истрази, већ дубоко повређује осећања породица страдалих
Огласило се Тужилаштво о породици осумњиченог за трагедију у "Рибникару"© FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Више јавно тужилаштво у Београду апелује на медије да не објављују фотографије и имена страдалих у трагедији која се 3. маја догодила у Основној школи "Владислав Рибникар".

Такође, позива медије да се уздрже од објављивања непроверених информација и нагађања, јер то, не само што шкоди истрази, већ дубоко повређује осећања породица страдалих. 

У овом тренутку веома је важно да свако од нас покаже додатну одговорност за трагедију која је погодила наше друштво, те управо зато молимо медије да сваку информацију пре објављивања пажљиво провере и извештавају уз посебну пажњу.

Тужилаштво ће благовремено обавештавати јавност о предузетим радњама у складу са законом. 

Такође, напомињемо да Више јавно тужилаштво у Београду преузима преткривични поступак од Првог основног јавног тужилаштва против М.К, мајке 13-годишњег дечака који је 3. маја убио осморо ученика и радника обезбеђења, а ранио наставницу и још шесторо ученика, од којих је једна девојчица у међувремену преминула.

Предмет се преузима ради концентрације доказа, јер се пред ВЈТ у Београду већ води кривични поступак против дечаковог оца, В.К. 

Преткривични поступак против мајке води се у циљу утврђивања да ли се у њеним радњама стичу  елементи кривичног дела Запуштање и злостављање малолетног лица, док се против оца води истрага због кривичног дела Тешка дела против опште сигурности, а биће испитано и да ли се у његовим радњама евентуално стичу елементи кривичног дела Запуштање и злостављање малолетног лица.

image