Србија и Балкан

Амбасада Русије у Београду позива Приштину: Одмах обуставите самовољу

Подржавамо став руководства Србије о непостојању алтернативе преговарачком процесу у циљу проналажења решења за сва отворена питања у решавању косовског проблема, поручили су из амбасаде
Амбасада Русије у Београду позива Приштину: Одмах обуставите самовољу© FOTO TANJUG/ DOPISNIŠTVO KIM

Одлучно осуђујемо опасне једностране акције привремених институција самоуправе на Косову, чији су наоружани представници 26. маја заузели управне зграде општина Звечан, Зубин Поток и Лепосавић, објавила је Амбасаде Русије у Србији у вези са најновијим провокацијама Приштине.

"Позивамо Приштину да одмах обустави самовољу због које су већ повређени цивили. Подржавамо став руководства Србије о непостојању алтернативе преговарачком процесу у циљу проналажења решења за сва отворена питања у решавању косовског проблема", поручили су из амбасаде уз подсећање да чврст основ за то ствара међународно право, укључујући Резолуцију 1244 Савета безбедности УН.

Подсећамо, припадници приштинске специјалне полиције упали су данас у зграде општина у Звечану, Зубином Потоку и Лепосавићу како би у њих увели градоначелнике изабране на изборима које су Срби бојкотовали. На окупљене Србе бацили су сузавац и шок бомбе.

Председник Александар Вучић наложио је подизање борбене готовости Војске Србије и наредио хитан покрет у правцу административне линије са КиМ.

image