Србија и Балкан

ПСГ одбацио иницијативу НАДА-е: Захтеви протеста, па тек онда избори

Павле Грбовић незадовољан је предлогом коалиције НАДА да председник Александар Вучић распише ванредне изборе
ПСГ одбацио иницијативу НАДА-е: Захтеви протеста, па тек онда избори© Tanjug/AP Photo/Marko Drobnjakovic

Коалиција НАДА, коју чине Нова демократска странка Србије и Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС), позвала је данас председника Александра Вучића да, "ако заиста жели да помери политичку дискусију са улице до институција" распише ванредне изборе. Организатори протеста том идејом ипак нису задовољни. Како кажу, прво траже испуњење протестних захтева.

"Једино решење за излазак из политичке кризе за коју је одговорна власт су избори. Нека Вучић да народу прилику да каже шта има о својој политици према Косову и Метохији, која је доживела потпуни слом, као и о вредностима које треба неговати у нашем друштву уместо агресије и насиља које он спроводи већ 11 година", рекао је председник Нове ДСС Милош Јовановић.

У "Покрету слободних грађана" који је био једна од странака које су позвале на окупљање незадовољних људи, међутим, сматрају да још није време за изборе.

"Не. Захтеви протеста, па тек онда избори", одговорио је на Твитеру Павле Грбовић, председник ове странке.

Грбовића, који је иначе, пре неколико дана са Небојшом Зеленовићем из странке Заједно и Борком Стефановићем из Странке слободе и правде био на састанку са америчким сенатором Крисом Марфијем и амбасадором САД у Београду Кристофером Хилом, један од пратилаца, упитао је "јесу ли тако рекли у амбасади?".

Председник "Покрета слободних грађана" одговорио је коментатору само са: "можеш ти то и боље".

image