Србија и Балкан

Слађану Трајковићу поново продужен притвор

Апелациони суд је 25. маја укинуо решење којим је Трајковићу продужена мера судског притвора
Слађану Трајковићу поново продужен притвор© FOTO TANJUG/ DOPISNIK KiM/ bg

Након што је Апелациони суд тзв. Косова поништио решење о продужењу притвора Слађану Трајковићу из Митровице, Основни суд у Приштини поново је донео решење којим се мера судског притвора продужава на још два месеца, саопштио је Трајковићев адвокат Дејан Васић.

"Једино што се у поновљеном поступку утврдило је навођење које су конкретне радње и оптужбе које се стављају на терет мом брањенику. Ма колико биле бесмислене и нетачне, успели смо да након шест месеци истраге коначно сазнамо шта су изјавили сведоци које сво ово време специјална тужитељка тајно и незаконито саслушавала", рекао је Васић.

Он је додао да ће на ново решење још данас уложити жалбу са истим образложењем као у претходној жалби.

Уз очекивање да ће Апелациони суд у својој одлуци коначно рећи да су истражне радње обављене потпуно незаконито и поништити првостепено решење", поручио је Васић.

Слађан Трајковић ухапшен је прошле године у јужном делу Косовске Митровице, а привремене приштинске институције терете га за наводни ратни злочин. Угроженог је здраственог стања, јер му у притворској јединици у Подујеву где се налази не дају медицинску терапију.

Апелациони суд је 25. маја укинуо решење којим је Трајковићу продужена мера судског притвора.

image