Србија и Балкан

Назире се крај агонији: Шапић открио када ће грађани три општине добити воду

Очекује се да ће вода до краја дана стићи у домаћинства на Новом Београду, у Сурчину и Земуну
Назире се крај агонији: Шапић открио када ће грађани три општине добити воду© FOTO TANJUG/ BEOINFO/ bg

Председник Привременог органа Града Београда Александар Шапић упутио је извињење Београђанима због великог квара који је оставио потрошаче три београдске општине без воде и истакао да је хаварија последица људске грешке.

Шапић је рекао да је до јучерашње велике хаварије дошло пробијањем доводне цеви постројења на Бежанијској коси, која водом снабдева три велике београдске општине – Нови Београд, Сурчин и Земун, наведено је у саопштењу градске управе.

"У току јучерашњег дана услед геоистраживања дошло је до велике хаварије и пробијања доводне цеви постројења на Бежанијској коси. Прве процене нису биле уопште оптимистичне и претило је да током 48 сати у све три општине неће постојати било какво снабдевање водом. Целе ноћи су градске службе и наше инжењерске екипе биле на терену и успели смо да већ у првим јутарњим сатима вратимо снабдевање у скоро 70 одсто домаћинстава у ове три београдске општине", рекао је Шапић.

Верује и да ће до краја поподнева снабдевање свих суграђана бити поново нормализовано.

"Извињавамо се свима којима је ова хаварија донела непријатности, оне се дешавају и овога пута разлог је био људски фактор. Великим напором свих наших служби, успели смо да максимално ублажимо последице овог несрећног инцидента и чинимо све да се што пре врати нормално снабдевање водом у све три поменуте београдске општине", рекао је Шапић.

image