Србија и Балкан

Обрадовић отворио душу: Коначно могу да кажем пуну истину, умислио сам да сам национални лидер

Некадашњи лидер Двери најавио је да ће се посветити локалној политици у родном Чачку
Обрадовић отворио душу: Коначно могу да кажем пуну истину, умислио сам да сам национални лидер© TANJUG/ TANJUG VIDEO/bs

На дуже време повући ћу се из јавности, саопштио је из родног Чачка донедавни лидер Покрета "Двери" Бошко Обрадовић и рекао да коначно може да каже пуну политичку истину, "без било каквих обзира према било коме", јер више није председник странке.

Он је поручио да остаје активан у политици, али у Чачку.

"Због великих републичких тема занемарио сам град у коме сам рођен и физички и политички", каже Обрадовић.

Додаје да се "тешко огрешио" о Чачак, те да користи прилику да се на овом последњем јавном обраћању до даљег извини својим суграђанима.

"Увек је нешто друго било прече од локалних тема, а и ја сам умислио да сам неки велики национални лидер а да нисам завршио основну политичку школу, а то је победа у свом родном месту. Зато сада све своје преостале снаге посвећујем борби да Чачак на пролеће следеће године постане први слободан град у Србији", рекао је Обрадовић.

Како је нагласио, рекао је све што је имао и урадио све што је знао и умео, али су се бирачи определили за друге људе и политичаре који их варају већ више од 30 година.

"Мислим и на оне који су у власти и који су у опозицији. Али по мом мишљењу, онај који губи нема право да се љути", каже Обрадовић.

Лицемерје је друго име српске политике, каже Обрадовић који је подсетио да када је штрајковао глађу није имао подршку остатка опозиције, која сада тај вид политичке борбе види као оправдан.

"Посебно срамотно делује понашање Милоша Јовановића који се пре избора поред заклетве Ђиласу заклињао и да ће после избора позвати грађане на протесте ако буде прекршена изборна воља грађана, а данас признаје резултате избора и нема га нигде на улици јер га ни до сада није било никада и нигде у опозиционој борби. Он је био и остао лажњак и миљеник система, а однедавно и америчке и британске амбасаде", каже Обрадовић.

Критике је упутио и на рачун носиоца листе "Ми - глас из народа" Бранимира Несторовића, за кога је рекао да се сврстава на страну једне недемократске, издајничке и корумпиране власти за коју је отворено рекао да је покрала и њихове гласове на свим бирачким местима где нису имали чланове бирачких одбора.

"Грађани сада имају њих за које су гласали да их предводе јер нису желели и веровали 'Дверима' и мени упркос 12 година наше жртве и борбе против режима. За разлику од поменутих који никада нису организовали нити један протест против власти 'Двери' су хапшене, пребијане, рушене изнутра и медијски сатанизоване, док су они гостовали на телевизијама са националним фреквенцијама. Зато се данас захваљујем свим својим саборцима са којима сам се борио раме уз раме када је било најтеже, а међу њима су и прави хероји који су - примера ради - били спремни да легну преко мене и да добију озбиљне батине штитећи моју главу када нас је полиција као синоћ у Београду брутално пребијала јула 2021. испред Народне скупштине. То јавност не зна, никада о томе нисмо говорили нити кукали, али сада је време да се и о томе чује", рекао је Обрадовић.

image
VV inauguration
banner