Србија и Балкан

Скандалозно: Албанци који су напали српску децу у Лапљем Селу пуштени на слободу уз новчану казну

Осумњичени Албанци су признали да су учествовали у инциденту уз изговор су се "шалили"
Скандалозно: Албанци који су напали српску децу у Лапљем Селу пуштени на слободу уз новчану казну© https://www.globallookpress.com/zpdtl.html?IMG=20220731_gaf_u39_1657.jpg&CNT=21#

Косовска полиција је привела и након саслушања, уз изречену новчану казну пустила на слободу двојицу Албанаца из Јањева који су пресрели аутомобилом и малтретирали групу од петорице српских малолетника у Лапљем Селу код Грачанице, сазнаје "Косово онлајн".

Двојица Албанаца су признали да су учествовали у инциденту уз изговор да су се шалили и да им није била намера да угрозе нечији живот.

Негирали су да су претили српским малолетницима и да су их вређали.

Након исказа у полицијској станици у Грачаници пуштени су кући и изречена им је новчана казна за ремећење јавног реда и мира, потврђено је за "Косово онлајн" из станице полиције у Грачаници.

Инцидент се догодио у петак око 22 часа у непосредној близини Средњошколског центра, где су дечаци седели на клупици, када се уз шкрипу кочница, надомак њих зауставио црвени "тигуан".

Помисливши да возач жели да упита за пут до Приштине српски малолтетници су се приближили аутомобилу из кога је возач уз псовке и погрдне речи, уз претњу ножем, од њих захтевао да узвикују "Тачи председник" и вређа председника Србије Александра Вучића.

image