Србија и Балкан

Милановић поновио да неће поднети оставку: Идем да збацим ХДЗ са власти

У очекивању одлуке Уставног суда везано за кандидатуру, Милановић је рекао да је то "неколико реченица у уставу", а да он то "види потпуно другачије"
Милановић поновио да неће поднети оставку: Идем да збацим ХДЗ са власти© Tanjug/FOTO HINA / EDVARAD ŠUŠAK

Председник Хрватске Зоран Милановић поновио је у Липовљанима да неће дати оставку на место председника и да ће бити кандидат СДП за премијера на изборима 17. априла.

У очекивању одлуке Уставног суда везано за кандидатуру рекао је да је то "неколико реченица у уставу", а да он то "види потпуно другачије", пренела је Хина.

У изјави новинарима он је рекао да "иде да избаци ХДЗ са власти".

О оценама неколицине уставно правних стручњака и политичких актера да је његов потез удар на устав, Милановић је рекао да ће то одлучити људи.

"Ово није механика флуида, ово је неколико реченица у уставу које неки људи тумаче као да су управа за затворски систем. Ја то видим другачије. Човек који је писао устав, Круно Олујић то види као и ја. Неки други то виде другачије", рекао је он.

Милановић је додао да је небитно шта они мисле и шта мисли Уставни суд, који могу донети какву хоће одлуку, али да ће он бити у кампањи и да ће бити кандидат за премијера.

"Можете бити на европским изборима, закон донет 2010. ХДЗ га донео. То може, а за Сабор не може, хајде ми то објасните", рекао је новинарима Милановић.

image