Србија и Балкан

Бивша шефица приштинске дипломатије са Будановим: Надамо се још чвршћем пријатељству

Шеф украјинске обавештајне службе честитао је тзв. Косову што се континуирано суочава са "Путиновим деструктивним намерама на Балкану"
Бивша шефица приштинске дипломатије са Будановим: Надамо се још чвршћем пријатељству© © Kaniuka Ruslan

Бивша министарка спољних послова привремених приштинских институција Мељиза Харадинај-Стубла састала се са шефом украјинске обавештајне службе Кирилом Будановим у Кијеву, а током састанка изразила је подршку тзв. Косова "украјинској борби за слободу" и наду у још чвршће пријатељске везе са Украјином.

Харадинај-Стубла је на Фејсбуку навела да јој сусрет са генералом Будановим представља велику част.

"Шеф украјинске војне обавештајне службе, Путинов најтраженији непријатељ и окосница одбране Украјине – Буданов је својим колосалним руководством остварио многе успешне операције против Русије", написала је Харадинај-Стубла.

Она је, како је додала, изразила "срдачну подршку украјинској борби за слободу и велике наде 'Косова' у још чвршће пријатељске везе са Украјином и њеним народом".

Додала је да је Буданов честитао тзв. Косову што се континуирано суочава са "Путиновим деструктивним намерама на Балкану".

"Генерал Буданов је захвалио 'Косову' на солидарности и војној подршци коју пружа Украјини", додала је Харадинај-Стубла.

image