Србија и Балкан

Вучуровић: Наоружавање Србије није претња за Црну Гору

Српски народ је гарант стабилности и мира на овом подручју Европе, рекао је посланик НСД
Вучуровић: Наоружавање Србије није претња за Црну Горуwww.globallookpress.com © Martin Siepmann

Посланик Нове српске демократије (НСД) Јован Вучуровић изјавио је да не види како наоружавање Србије може бити опасност за Црну Гору, преносе подгорички медији.

"Ми смо са Србијом готово сто година били у истој држави и добро је да у свом окружењу имамо државу, која нам је пријатељска, а која развија свој војни потенцијал. Такође, овде неки заборављају, намерно или не, да Срби представљају више од трећине грађана Црне Горе, да је у нашем суседству Република Српска и да су све то чињенице које говоре да је српски народ гарант стабилности и мира на овом подручју Европе, а не претња било коме", навео је Вучуровић.

Истакао је да је "Србија развила одличне односе и са Истоком и са Западом", што објашњава чињеницом да "у свом наоружању има руске мигове, а имаће и француске 'рафале', као што у оквиру ПВО система има кинеско наоружање, а уз све то и оно што се производи у самој Србији".

"Да је та држава неком претња, сигурно не би имала такву подршку са свих страна. Дакле, Србија потпуно легитимно гради и развија своју одбрамбену моћ и тиме показује одговорност према себи, својим суседима и свом народу", закључио је Вучуровић.

image