Србија и Балкан

Приштина: Замена српских возачких дозвола од сутра до 9. августа

У саопштењу привремених приштинских институција се додаје да је потребно понети и доказ о уплати таксе која износи 15 евра
Приштина: Замена српских возачких дозвола од сутра до 9. августа© Tanjug/AP Photo/Visar Kryeziu

Привремене приштинске институције саопштиле су да ће процедура замена возачких дозвола које су издале надлежне институције Републике Србије за возачке дозволе тзв. Косова почети сутра 10. маја и трајаће до 9. августа 2024. године.

"Сви грађани који поседују возачку дозволу издату од српских институција могу да се пријаве за добијање званичне возачке дозволе Косова преко електронског обрасца, или могу да дођу лично у центар за издавање докумената у свим општинама на Косову", наводи се у саопштењу приштинских власти.

У саопштењу се каже да грађани који лично дођу на шалтере центара за издавање докумената морају са собом имати личну карту, оригиналну возачку дозволу коју су издали надлежни органи Републике Србије, здравствено уверење и лиценцу.

"Здравствено уверење издају здравствене установе лиценциране од стране министарства здравља, на целој територији Косова", наведено је у саопштењу.

Додаје се да цена здравственог уверења варира у зависности од категорије возила за које се поседује возачка дозвола и то: за категорију Б/БЕ цена здравственог уверења је 20 евра, а за категорију Ц и категорију Д цена здравственог уверења је 50 евра.

У саопштењу се додаје да је потребно понети и доказ о уплати таксе која износи 15 евра, а ако се подноси захтев за додавање категорија потребно је понети и оригиналну возачку дозволу издату од стране УНМИК или РКС.

image