Свет

Кијев прети Европи: Спремите се на терористичке нападе ако се обустави испорука оружја (ВИДЕО)

У Европској унији нећемо мирно седети у ресторанима и јести кроасане, каже шеф кабинета украјинског председника Михаил Подољак
Кијев прети Европи: Спремите се на терористичке нападе ако се обустави испорука оружја (ВИДЕО)Getty © Photo by Dan Kitwood/Getty Images

Саветник председника Украјине Владмира Зеленског Михаил Подољак изјавио је да "предвиђа рат великих размера на европској територији ако се обуставе испоруке оружја Кијеву".

"Чим испоруке оружја престану, доћи ће до драстичне ескалације рата у Европи. Број терористичких напада ће се знатно повећати. Генерално, нећемо у ЕУ мирно седети у ресторанима и јести кроасане", казао је Подољак у интервјуу једној локалној телевизији. 

Овај коментар саветника украјинског председника уследио је убрзо након што је високи представник Европске уније за спољну политику и безбедност Жозеп Борељ изјавио да би "сукоб у Украјини могао одмах да буде заустављен уколико би Запад престао да пружа војну подршку Кијеву, међутим, западним савезницима такав мир не би одговарао".

"Мир што пре, али какав? Морамо да наставимо да пружамо помоћ Украјини. Они који кажу: 'Желим мир, а најбољи начин да се то постигне је да Европљани престану да помажу Украјини', да будем искрен, не знам у каквом свету живе", навео је Борељ.

image