Свет

Лукашенко упозорава: Запад спремио сценарио за насилну смену власти у Белорусији (ВИДЕО)

Покушавају да активирају успаване екстремистичке ћелије у нашој земљи, каже белоруски лидер
Лукашенко упозорава: Запад спремио сценарио за насилну смену власти у Белорусији (ВИДЕО)© Tanjug/Alexander Astafyev, Sputnik, Government Pool Photo

Запад спрема насилан сценарио за промену власти у Минску, изјавио је председник Белорусије Александар Лукашенко, преноси Белта.

"У Пољској, Литванији, нажалост, и у Украјини обучавају се припадници илегалних оружаних група. Покушавају да активирају успаване екстремистичке ћелије директно у Белорусији. Односно, спрема се силовити сценарио за смену власти. Видимо то и нећемо дозволити", казао је Лукашенко на састанку са шефовима специјалних служби земаља Заједнице Независних Држава (ЗНД).

Белоруски лидер је раније упозорио да Минск одавно зна да се Варшава спрема да организује побуну у Белорусији.

"Само нека дођу, ми смо спремни", казао је Лукашенко коментаришући изјаве бившег заменика министра националне одбране Пољске генерала Валдемара Скшипчака.

Наиме, пољски званичник је раније говорио да Пољска спрема пуч у Белорусији и да ће да подржи борбена дејства на њеној територији када дође до револуције.

"Нажалост, Пољска не чује моје изјаве. Рекао сам пре неколико месеци да спремају устанак или тзв. револуцију у Белорусији. Ми то одавно знамо", казао је Лукашенко.

image