Свет

Председнички кандидат Роберт Кенеди: Послушајте савет Џона Кенедија, уважите интересе Русије (ВИДЕО)

Роберт Кенеди Млађи позвао је Вашингтон да се извини Американцима и Украјинцима због свесног изазивања сукоба са Русијом
Председнички кандидат Роберт Кенеди: Послушајте савет Џона Кенедија, уважите интересе Русије (ВИДЕО)Getty © Lisa Lake / Stringer

Председнички кандидат Роберт Ф. Кенеди Млађи позвао је Американце да послушају савет његовог стрица, Џона Ф. Кенедија и уваже легитимне безбедносне бриге и интересе Русије.

У говору о америчкој спољној политици, РФК се осврнуо на говор свог стрица, америчког председника Џона Кенедија о улози Русије у Другом светском рату и њиховим "легитимним" безбедносним бригама.

Према речима Роберта Кенедија, говор ЏФК из 1963. је његов највећи говор и вероватно један од најважнијих у америчкој историји.

Наиме, испричао је Роберт Кенеди, ЏФК је урадио нешто незамисливо, позвао је Американце да се ставе на место Руса, и то у тренутку када су Руси били демонизовани.

Ако желимо мир, морамо то да урадимо, рекао је ЏФК и говорио о страдањима и жртвама Руса током рата да би дао на легитимности њиховој забринутости за безбедност, испричао је Роберт Ф. Кенеди.

Кенеди Млађи је такође подсетио да је у марту 2022. израелски премијер Нафтали Бенет отпутовао у Москву како би посредовао између Владимира Путина и Владимира Зеленског.

"Издејствовао је значајне уступке од Путина. Али онда су САД блокирале сваки договор. Рат је све време био план", навео је Роберт Ф. Кенеди Млађи.

"Образац је овде јасан. Не само да Бајденова администрација обмањује амерички народ о мотивима овог скупог и трагичног рата, већ је својом сталном ескалацијом довела цео свет у опасност од нуклеарног сукоба", навео је председнички кандидат и позвао Џозефа Бајдена да упути два извињења.

"Прво, америчком народу што га је довео у заблуду да подржи ружан прокси рат лажним изговорима. Друго и што је још важније, украјинском народу што га је увукао у овај рат и уништио њихову земљу, а све зарад (измишљених) америчких геополитичких интереса", додао је РФК.

Требало би да послушамо савет Џона Ф. Кенедија у његовом говору о миру из 1963. када је рекао: "Нуклеарне силе морају да спрече оне сукобе који доводе противника до избора или понижавајућег повлачења или нуклеарног рата", закључио је његов братанац.

image