Свет

Маск исмејао Зеленског: Прошло је пет минута, нисте тражили милијарду долара помоћи

Амерички милијардер оптужује америчке политичаре да поклањају превише пажње Украјини
Маск исмејао Зеленског: Прошло је пет минута, нисте тражили милијарду долара помоћи© Photo by Drew Angerer/Getty Images

Амерички предузетник и милијардер Илон Маск исмејао је украјинског председника Владимира Зеленског, који и даље без оклевања тражи помоћ од савезника.

Маск је на свом налогу на друштвеној мрежи Икс (Твитер) објавио "фотошопирану" фотографију Владимира Зеленског, на чијем челу и врату су од пренапрезања натекле вене. 

Опис фотографије гласи: "Када је прошло пет минута, а још увек нисте тражили милијарду долара помоћи".

Раније је Илон Маск оптужио америчке политичаре да поклањају превише пажње Украјини, а да не решавају проблем илегалне миграције на граници са Мексиком, позвавши власти САД да размисле како да зауставе неконтролисани прилив миграната на америчку територију.

Дан раније, амерички Конгрес усвојио је предлог закона о привременом финансирању владе, неколико сати уочи истицања годишњег буџета у поноћ, али он не обухвата додатну помоћ Украјини коју је Бела кућа тражила.

Закон предвиђа финансирање владе до 17. новембра, што ће члановима Конгреса омогућити да преговарају о пуном буџету за фискалну 2024. годину.

После овога, Украјиснка Рада је саопштила да "нема шансе да се супротстави Русији без финансијске подршке Сједињених Америчких Држава".

image