Свет

Си Ђинпинг: Подржавамо независни пут Србије, спремни да заједно одржавамо међународну правду

Кинески председник је изразио задовољство стратешким партнерством двеју земаља и указао на значај реализације великих заједничких пројеката
Си Ђинпинг: Подржавамо независни пут Србије, спремни да заједно одржавамо међународну правду© FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ PEĐA VUČKOVIĆ

Кина подржава независни развојни пут Србије и спремна је да са Београдом ради на одржавању међународне правде и непристрасности, изјавио је кинески председник Си Ђинпинг током састанка са премијерком Србије Аном Брнабић у Пекингу.

Кинески председник је такође навео да је потребно јачање сарадње између земаља у различитим областима, посебно у области научно-технолошких иновација, образовања, спорта и туризма.

Он је такође истакао потребу промовисања што скоријег ступања на снагу споразума о слободној трговини између Кине и Србије.

Он је додао да Пекинг настоји да интензивно јача односе са Београдом у корист народа Кине и Србије.

Такође је изразио задовољство продуктивним свеобухватним стратешким партнерством двеју земаља и указао на значај реализације великих заједничких пројеката.

Премијерка Србије састала се у понедељак у Пекингу са кинеским председником Си Ђинпингом, а такође је посетила 6. Кинески међународни увозни сајам на коме је Србија почасни гост.

image