Свет

Нова нада "БлекРока" и "Голдман Сакса": Ники Хејли против Трампа

Бившу америчку амбасадорку при УН инвестициони гиганти хвале због "мишићаве спољне политике"
Нова нада "БлекРока" и "Голдман Сакса": Ники Хејли против ТрампаGetty © Joe Raedle / Staff

Бивша амбасадорка САД у Уједињеним нацијама и једна од републиканских кандидата за председничке изборе Ники Хејли привукла је неколико великих "зверки" са Волстрита, укључујући извршног директора "БлекРока" Лерија Финка и бившег председника "Голдман Сакса" Герија Кона.

Инвеститор Стенли Друкенмилер, традиционално велики донатор Републиканске партије, најавио је своју подршку Хејли, а донатор из Њујорка Ерик Левин рекао је да ће почетком децембра организовати прикупљање средстава за њу са извршним директором "Елиот менаџмента" Теријем Каселом и Ени Дикерсон, која има блиске везе са председавајућим "Елиота" Полом Сингером.

Велики донатори хвале Хејлину спољну политику, чињеницу да је кандидат за кога ће републиканци радије гласати него за друге и умеренији став о абортусу у поређењу са оним који заступају неки од њених партијских ривала.

Левин је за "Фајненшел тајмс" рекао да је Хејли имала "мишићаву спољну политику", "позитиван поглед на Америку", "рационалан став о абортусу" – и, најважније за њега, "она није Доналд Трамп, који ће изгубити".

Извршни директор "Џеј Пи Морган Чејса" Џејми Дајмон, иначе демократа, имао је неколико телефонских разговора са Хејли и био је импресиониран њеном интелигенцијом, разумношћу и отвореношћу, каже особа упозната са разговорима. Портал "Акиос" преноси да Дајмон "верује да има потенцијал да окупи земљу".

image