Свет

Брат Џефрија Епстина: Нове фотографије с обдукције указују да се није убио

Неколико детаља са фотографија не поклапа се са званичном верзијом да је педофил-милијардер извршио самоубиство, сматра његов брат Марк Епстин
Брат Џефрија Епстина: Нове фотографије с обдукције указују да се није убиоwww.globallookpress.com © Uma Sanghvi/ZUMAPRESS.com

Брат педофила-милијардера Џефрија Епстина који се наводно убио у затвору док је чекао суђење, објавио је јавности раније непознату фотографију са обдукције, за коју тврди да доказује да Епстин, ипак, није извршио самоубиство. 

Марк Епстин је о фотографији и другим доказима разговарао у интервјуу у петак са америчком водитељком подкаста Меган Кели.

На фотографији се види велики црвени ожиљак посред врата педофила који је подводио малолетнице, а за који његов брат тврди да није у складу са извештајима власти да се Епстин обесио у затворској ћелији у Њујорку.

Да је Џефри Епстин пронађен како виси са кревета на спрат, како је саопштено, ожиљак би се оцртавао испод браде и иза ушију, рекао је његов брат.

"На тој слици, ожиљак је ближи средини његовог врата и простире се хоризонтално", рекао је он, истакавши да се "приликом вешања, ожиљак оцртава високо на горњем делу врата, јер тонеш у омчу".

Џефри Епстин је пронађен мртав у својој ћелији у њујоршком затвору Метрополитен 2019. године, док је чекао суђење по оптужбама за трговину људима. Његову смрт је главни градски лекар прогласио самоубиством. Лекар којег је ангажовала Епстинова породица, и који је био присутан на обдукцији тврдио је да неки од доказа, укључујући вишеструке преломе врата, сугеришу да је он убијен.

Сумње у званичне налазе подстакле су спекулације да је Епстин убијен како би се спречило потенцијално откривање богатих и моћних људи са његове листе клијената.

У претходно запечаћеним судским документима у вези са Епстином који су отпечаћени прошлог месеца нашао се велики број "занимљивих" имена, укључујући бивше председнике САД Била Клинтона и Доналда Трампа, мађионичара Дејвида Коперфилда, британског принца Ендруа, бившег израелског премијера Ехуда Барака, покојног гувернера Новог Мексика Била Ричардсона, бившег потпредседника САД Ала Гора, музичара Мајкла Џексона, па чак и физичара Стивена Хокинга, али документи нису пружили довољно доказа како би се против било кога од ових појединаца повео судски поступак. 

Вирџинија Џуфри, која је оптужила Џефрија Епстина за сексуално злостављање, изјавила је притом да бивши председник САД Доналд Трамп није учествовао у злочинима преминулог сексуалног предатора, показују документи.

Марк Епстин је током интервјуа спекулисао да је његовог брата убио неко од других затвореника.

Власти су том приликом тврдиле да камере у делу затвора где се налазио Епстин нису радиле, одбивши да обелодане снимке из других делова затвора или открију идентитет других затвореника. 

"Једини одговор који сам добио, на свако питање које сам поставио, био је: 'После детаљне истраге, утврдили смо да се ради о самоубиству'", рекао је Марк Епстин, тврдећи да власти нису поштовале стандардну истражну процедуру, попут остављања тела на лицу места док не стигне лекар.

Марк Епстин је такође довео у питање то што се на фотографијама са обдукције не виде мрље на телу његовог брата које би, како наводи, требало да се појаве због скупљања крви у случају да се он обесио.

"Да је висио онако како су рекли, на ногама и задњици би му се појавиле мрље", рекао је он.

image