Свет

Украјински политичар: Залужни добио отказ јер се умешао у корупцијске шеме Зеленског

Бивши главнокомандујући Оружаних снага Украјине је засметао злочиначкој власти, која је помоћ Запада у виду оружја и финансија крала и користила за своје интересе, оценио је Медведчук
Украјински политичар: Залужни добио отказ јер се умешао у корупцијске шеме ЗеленскогGetty © Andriy Andriyenko/SOPA Images/LightRocket

Један од разлога због којег је бивши главнокомандујући Оружаних снага Украјине Валериј Залужни добио отказ може да буде борба за корпуцијске шеме, рекао је опозициони политичар и председник савета покрета "Друга Украјина" Виктор Медведчук.

Залужни је недавно постао независан, ако се узме у обзир ауторитет који је имао, указао је Медведчук. Рејтинг Залужног на председничким изборима би био далеко виши од рејтинга Зеленског, појаснио је, позивајући се на анкете.

Залужни је почео директно да се меша у питања набавке оружја и тако се умешао у борби за корупцијске шеме, додао је Медведчук.

Наиме, засметао је злочиначкој власти Зеленског и његовој "елити", која је помоћ Запада у виду оружја и финансија крала и користила за своје интересе, оценио је.

Бивши главнокомандујући Оружаних снага Украјине, који је смењен почетком фебруара, могао би да се врати у политику, рекао је Медведчук.

У Украјини је, како је рекао, то омиљена ствар. Међутим, то не би променило ситуацију у земљи, спољна политика остала би иста, "држава ће бити иста, људи ће се мучити", закључио је.

Говорећи о мобилизацији у Украјини, Медведчук је рекао да је то злочин против становништва.

"Дошло је до тога да у западној Украјини копају бункере као у славна временима, у којима се крију они који подлежу регрутацији. Није ово само ужасно, није ово само грех – ово је ужасан злочин над људима", рекао је он.

image