Свет

Трампова кампања прикупила двоструко више новца од Бајдена: Рекордна сума од 50,5 милиона долара

"Ово је било невероватно вече пре него што је уопште и почело, јер су људи желели да допринесу циљу да Америка поново постане велика", кратко је рекао бивши и потенцијално будући председник САД
Трампова кампања прикупила двоструко више новца од Бајдена: Рекордна сума од 50,5 милиона долара© Tanjug/AP Photo/Lynne Sladky

Кампања некадашњег шефа Беле куће и поновног кандидата за председника САД Доналда Трампа саопштила је да је само у једном дану прикупила 50,5 милиона долара.

Догађај на коме су присуствовали донатори широке руке одржан је у дому милијардера и инвеститора Џона Полсона у Палм Бичу на Флориди, а средства прикупљена том приликом оборила су рекорд у историји кампања за америчког председника.

Такође, двоструко су надмашила износ који је кампања актуелног председника Америке Џозефа Бајдена недавно прикупила на скупу с бившим лидерима САД Билом Клинтоном и Бараком Обамом у Радио сити мјузик холу у Њујорку, преноси АП.

"Након што је обезбедио номинацију на једним од најбржих предизбора у савременој политичкој историји, Доналд Трамп води у анкети за анкетом и доказује да је ентузијазам на његовој страни. Јасније је него икада да имамо поруку, организацију и новац да доведемо председника Трампа до победе 5. новембра", наведено је у саопштењу Трампових виших саветника Криса Ласивите и Сузи Вајлс.

Рекордном сумом "Инаугурална вечера лидера" послала је сигнал о поновном оживљавању кампање прикупљања средстава за Трампа и Републиканску странку.

"Ово је било невероватно вече пре него што је уопште и почело, јер су људи желели да допринесу циљу да Америка поново постане велика. То се и догодило", кратко је рекао Трамп у разговору с новинарима.

image
VV inauguration
banner