Свет

Судија би да Трампа пошаље у затвор: Неће да ућути

Судија Хуан Мерчан је оценио да су досадашње новчане казне којима је покушао да ућутка Трампа биле неефикасне
Судија би да Трампа пошаље у затвор: Неће да ућутиGetty © Brandon Bell/Getty Images

Судија у кривичном поступку против Доналда Трампа у којем се бивши председник САД оптужује да је фалсификовао пословне документе како би прикрио наводне исплате порно глумици Сторми Денијелс рекао је данас да ће размотрити изрицање затворске казне бившем председнику због додатних кршења забране да говори о поступку.

Како је судија Хуан Мерчан рекао, новчане казне од 1.000 долара биле су неуспешне као средство одвраћања.

Трамп је и након девет досадашњих новчаних казни инсистирао да користи своје право666, на слободу говора, пренели су амерички медији.

Мерчан је рекао да ће размотрити изрицање затворске казне на рочишту током кога је утврђено да је 10 пута прекршио наредбу о забрани.

Он је изјавио да, колико год да не жели да изриче затворску казну, жели да бивши председник САД схвати да ће то учинити, ако буде потребно и примерено.

Процес се заснива на оптужбама да је Трамп 2016. године платио Сторми Данијелс да ћути о наводном сексуалном односу за који порно глумица тврди да је имала са Трампом 10 година раније.

Трамп се изјаснио да није крив и негирао је да су имали однос.

Тужиоци су исплату приказали као криминални покушај да се обману гласачи у време када се Трамп суочавао са другим оптужбама за грубо сексуално понашање.

image