Култура

Дан позоришта "Душко Радовић": Дамјану Кецојевићу годишња награда

Театар за децу и омладину припрема нову представу - "Бескрајна прича", по истоименом роману Михаела Ендеа у режији Ане Томовић, премијерно биће изведена 24. новембра
Дан позоришта "Душко Радовић": Дамјану Кецојевићу годишња награда© FOTO TANJUG / VLADIMIR ŠPORČIĆ

Мало позориште "Душко Радовић" je обележило Дан позоришта и 74 године рада, а драмски уметник Дамјан Кецојевић освојио је годишњу награду "Божидар Валтровић", док је за набољу представу проглашена "Бамби".

Жири у саставу: председница Јована Цветковић и чланови - Дубравка Ковјанић и Сандра Никач, наградио је Кецојевић за изузетан допринос који пружа свом матичном театру за децу као глумац, кореограф - аутор сценског покрета на већини представа, и као редитељ на запажена два комада - "Дечак са кофером" и "Снежна краљица", пренео је Танјуг.

Осим годишње награде, Дамјан Кецојевић је за представу "Бамби", за улогу Бамбијевог тате и сценски покрет, понео и двоструку награду "Марија Кујунџић" названој према редитељки представа за децу.

О плановима позоришта током прославе дана театра говорила је нова директорка Бојана Карајовић која је рекла да 74 године посвећене деци и младима јесте празник који се обележава са жељом да свако дете у Београду и Србији сматра Мало позориште "Душко Радовић" својим простором слободе, усхићења и радости.

"Данас више него икада, својим садржајима наше позориште тежи да деци и младима омогући простор у коме могу да нађу одговоре на питања која их окупирају и безбедну средину у којој могу да се изразе", изјавила је Бојана Карајовић.

Управница позоришта за децу је најавила да се увелико спрема нова представа, која ће "код родитеља пробудити носталгију, а деци жељу да пред спавање читају књиге". Премијера представе "Бескрајна прича" по истоименом роману Михаела Ендеа у режији Ане Томовић очекује се 24. новембра.

image