Култура

Следеће недеље уручење награде "Добричин прстен" Борису Исаковићу

У конкуренцији за награду било је девет истакнутих глумица и глумаца
Следеће недеље уручење награде "Добричин прстен" Борису Исаковићу© Amir Hamzagic/ATAImages

Глумачка награда Удружења драмских уметника Србије за животно дело у 2022. години, "Добричин прстен", биће додељена лауреату Борису Исаковићу на свечаности у недељу, 3. децембра у 12 часова, на Великој сцени "Љуба Тадић" Југословенског драмског позоришта у Београду.

Борис Исаковић је 35. лауреат овог угледног и највишег сталешког признања. Награда се састоји од златне копије прстена Добрице Милутиновића и уникатне осликане дипломе на пергаменту.

У конкуренцији за награду било је девет истакнутих глумица и глумаца. Осим добитника, номиновани су и Гордана Ђурђевић Димић, Радмила Живковић, Горица Поповић, Анита Манчић, Бранислав Милићевић, Саша Торлаковић, Тихомир Станић и Раде Шербеџија.

Седмочлани жири одлуку је донео 16.12.2022. године, тајним гласањем и то већином гласова, а радио је у саставу: Вида Огњеновић, председница жирија, Јелисавета Сека Саблић, Предраг Мики Манојловић, Нада Шаргин, Ксенија Радуловић, Егон Савин и Иван Меденица.

Подршку додели Награде дали су Министарство културе Републике Србије и Секретаријат за културу Града Београда, а подршку организацији свечане доделе дао је Савез драмских уметника Војводине и Југословенско драмско позориште.

image