Култура

Ништа од Биковића у "Белом лотосу": Резултат кампање против мене је тријумф бесмисла

Српски глумац је подсетио да је са 11 година дане и ноћи проводио у склоништу, док су бомбардовани Србија и Београд, истакавши да такву пустош никад никоме не би пожелео
Ништа од Биковића у "Белом лотосу": Резултат кампање против мене је тријумф бесмисла© FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/ bg

После хајке која је покренута на глумца Милоша Биковића, најпре од украјинског министарства иностраних послова а потом и британских медија, због чињенице да је, како тврди Кијев, "особа која подржава геноцид и крши међународно право" изабрана да игра у серији "Бели лотос", српски глумац неће бити у екипи треће сезоне серије у продукцији ХБО.

"Почаствован сам што сам изабран да будем део ′Белог лотоса′, ТВ серије коју веома уважавам, и уз колеге које изузетно поштујем. Ипак, моје учешће у њој није могуће из разлога који су ван домена културе, и ја се нећу поклањати наративу који угрожава мој интегритет", огласио се Биковић на Инстаграму, додавши да се против њега води циљана кампања, која баца сенку на суштину уметничке слободе, те да је резултат таквог наратива тријумф бесмисла и пораз уметности.

У објави на поменутој друштвеној мрежи Биковић је подсетио да је одрастао у земљи разореној ратом, да је са 11 година дане и ноћи проводио у склоништу, док су бомбардовани Србија и Београд, истакавши да такву пустош никад никоме не бих пожелео.

"Желим да захвалим свима који су били уз мене, а мојим колегама желим велики успех у новој сезони. Упркос свему, ја и даље верујем да уметност лечи и да може да уједини човечанство. Стога ће моја уверења и моја посвећеност уметности остати непромењени", закључио је српски глумац.

image