Култура

ХБО нашао замену Биковићу: Бугарин Џулијан Костов уместо српског глумца у "Белом лотосу"

Костов је познат по улози Фјодора Каминског у Нетфликс серији "Сенка и кост"
ХБО нашао замену Биковићу: Бугарин Џулијан Костов уместо српског глумца у "Белом лотосу"www.globallookpress.com © Nicole Kubelka via imago images - Future Image / Dmitry Golubovich

Бугарски глумац Џулијан Костов замениће српског глумца Милоша Биковића у трећој сезони америчке серије "Бели лотос" на ХБО, преноси портал "Дедлајн".

Како се наводи, Костов је позван да глуми у филму након што је ХБО раскинуо уговор са Биковићем.

Бугарски глумац је познат по улози Фјодора Каминског у Нетфликс серији "Сенка и кост", а такође је играо руског негативца Владимира Макарова у видео игрици "Кол оф дјути: Модерн ворфер III" из 2023. године.

У "Белом Лотосу" Костов ће играти споредни руски лик, а серија ће се снимати на Тајланду.

После хајке која је покренута на глумца Милоша Биковића, најпре од украјинског министарства иностраних послова а потом и британских медија, због чињенице да је, како тврди Кијев, "особа која подржава геноцид и крши међународно право" изабрана да игра у серији "Бели лотос", српски глумац неће бити у екипи треће сезоне серије у продукцији ХБО.

Међутим, иако између продукцијске куће ХБО и Биковића неће доћи до сарадње у трећој сезони серије "Бели лотос", он ће бити у потпуности исплаћен као да је и играо у њој, пише "Блиц".

Српски глумац је одлучио да целокупан износ који ће му ХБО исплатити усмери у хуманитарне сврхе, као помоћ младима да се школују и професионално усавршавају.

image
VV inauguration
banner