Култура

Продуцент "Чернобиља" подржао Биковића: Остани веран својим принципима

Једног дана ће се завршити ова ера, која пролази у знаку новог макартизма и стидеће се сви који су учествовали у мржњи, поручио је Михаил Китајев
Продуцент "Чернобиља" подржао Биковића: Остани веран својим принципима© Antonio Ahel/ATAImages

Продуцент "Чернобиља" Михаил Китајев подржао је српског и руског глумца Милоша Биковића, који неће глумити у трећој сезони популарне америчке серије "Бели лотос", рекавши да ће се "пена временом слегнути и нови талас стваралаштва опраће оне који нису у стању да стварају".

"Драги Милоше, веома тужна вест о 'Белом лотосу'. Остани веран својим принципима. И пена ће се временом слегнути и нови талас стваралаштва опрати оне који нису у стању да стварају, већ само да уништавају", написао је продуцент на Инстаграму.

Напоменуо је да ће се једног дана ова ера, која пролази "у знаку новог макартизма, завршити и да ће се стидети сви који су учествовали у мржњи".

"А ти, молим те, настави да радиш оно што мислиш да је исправно. Остани веран својим ставовима. Настави да ствараш и стварај... Уз тебе сам, брате", закључио је Китајев.

После хајке која је покренута на глумца Милоша Биковића, најпре од украјинског министарства иностраних послова а потом и британских медија, због чињенице да је, како тврди Кијев, "особа која подржава геноцид и крши међународно право" изабрана да игра у серији "Бели лотос", српски глумац неће бити у екипи треће сезоне серије у продукцији ХБО.

Министарство спољних послова Србије оштро је реаговало поводом потпуно неоснованих тврдњи украјинског министарства иностраних послова, напоменувши да Устав Србије гарантује слободу научног и уметничког стваралаштва, а да традиција културног деловања у Србији има дугу историју.

image