Култура

Кремљ: Имаће Биковић много интересантних улога

"ХБО је приватна компанија, сама бира кога ће да ангажује", рекао је Песков након одлуке америчке продуцентске куће да раскине уговор о снимању треће сезоне "Белог лотоса" са српским глумцем
Кремљ: Имаће Биковић много интересантних улогаGetty © Srdjan Stevanovic

Портпарол Кремља Дмитриј Песков уверен је да ће српски глумац Милош Биковић, након одлуке америчке продуцентске куће ХБО да раскине уговор са њим и искључи га са снимања треће сезоне серије "Бели лотос", имати много других интересантних улога.

"Сигуран сам да ће он имати много других занимљивих понуда", рекао је Песков новинарима.

Одлука ХБО донета је због саопштења украјинског Министарства спољних послова у којем глумца неосновано оптужују за наводно кршење међународног права и подржавање геноцида.

"ХБО је приватна компанија, сама бира кога ће да ангажује", навео је Песков одговарајући како Кремљ гледа на ситуацију.

Иако између продукцијске куће ХБО и српског глумца неће доћи до сарадње у трећој сезони серије "Бели лотос", Биковић ће бити у потпуности исплаћен као да је и играо у њој, пише "Блиц". 

Ипак, глумац је одлучио да целокупан износ који ће му ХБО исплатити усмери у хуманитарне сврхе, као помоћ младима да се школују и професионално усавршавају.

Тријумф бесмисла и пораз уметности који ствара озбиљан преседан, поручио је Биковић, а српско Министарство спољних послова као и бројне личности из филмске и телевизијске индустрије осудиле су овај напад на правду и слободу и пружиле су подршку глумцу.

Биковић се поводом таквих оптужби сам недвосмислено огласио и јасно оградио од њих, прецизно дефинишући свој став поводом рата и свеопштег страдања невиних људи, наводи се у саопштењу Удружења драмских уметника Србије (УДУС).

"Надамо се само да нећемо, због такве медијске олакости у паушалним оптужбама, присуствовати поновном оживљавању времена, када је било довољно да неко на неког покаже прстом, па да тај заврши пред неким стрељачким водом или на неком Голом отоку", поручили су из УДУС-а.

image
VV inauguration
banner