Магазин

Изабрати идеалан поклон - бити бољи од Деда Мраза

Када би одрасли писали писма Деда Мразу, куповина поклона би био сасвим једноставан посао, уместо тога, у овим предпразничним данима, многи ослушкују своје вољене у нади да ће им некако одати - шта желе ове године за поклон.
Изабрати идеалан поклон - бити бољи од Деда Мраза© pixabay/JillWellington

Како изабрати савршен поклон некоме? Некада је лако када познајете особу и знате шта јој треба, а некада баш та блискост уме да искомпликује куповину, јер не можете да се сетите шта им је потребно. Идеја и времена је све мање, а нервозу додатно појачавају невероватне гужве по продавницама и у сабораћају. Шта нам може помоћи? За почетак може се направити листа интересовања особе којој се поклања - на парчету папира исписати све чега се сетите везано за ту особу. Иако делује само као набацивање идеја, овај "брејнсторминг" биће инспирација за одличну идеју.

За особу која воли свеће, али јој се не свиђају јаки мириси класичних свећа, дрвене свеће су право решење - оне не миришу јако, фино "пуцкетају" када горе, што делује врло умирујуће. 

Можемо да размислимо о томе шта се дешавало у претходној години блиским људима - да ли је неко дипломирао? Може се урамити диплома завршеног факултета. Свако ко пролази кроз неки важан период живота знаће да цени ако блиски људи новогодишњим поклоном, посебно подрже ове аспекте живота. Професионално породично сликање, биће леп поклон онима који су проширили своју породицу у 2022. години.

Некада се поклон може претворити у незаборавно искуство! Уколико дете воли свемир и звезде, одлазак у планетаријум, слушање о звездама, биће дан који ће памтити. Поклаљање се може наставити куповином звезде са дететовим именом, а увече нека га дочекају светлеће звезде - лампице на плафону.

За некога кога је година посебно исцрпела, а воли да иде на масаже, ваучер за масажу чоколадом ће бити јединствено искуство и сладак улазак у нову 2023. годину.

Уколико већ имате идеју за поклон, можете направите догађај од даривања!  Креативно упаковани поклони одушевиће свакога, ма колико симболичан поклон био. Уз мало маште сакријте поклон, а особи, уз честитку дајте мапу по којој ће је тражити, ово ће посебно заинтересовати децу. Некада је и паковање у неколико папира или кутијица забава за онога ко отвара овакав поклон. Велика кутија у којој је мало мања, након које се отвара још мања - наизглед непрестано отварање поклона са великом количином украсног папира, пратиће осећај неизвесности и исчекивања уз узвике одушевљења.

Уколико желите да ваш поклон буде посебан, персонализован, најбоље је да га направите. Направите албум са најлепшим успоменама - заједничка фотографија из школе, успомена са прославе 18. рођендана - што се дуже познаје особа, све је шира лепеза заједничких догађаја који могу бити инспирација за један леп албум.

Уколико познајете особу која је презаузета и нема довољно времена, јер је често ван куће, можете направити ваучере који могу послужити да уместо ње, ви одрадите ситне поправке по кући, скувате ручак, однесете ствари на хемијско чишћење. Књига рецепата или професионални кувар који долази у кућу и припрема јело, такође могу бити прави поклон за некога ко не воли да кува или је уморан/а од свакодневне припреме хране.  

Такође и ваучери за омиљену продавницу гардеробе, увек може бити сигуран и леп избор.

Карте за омиљену позоришну представу или концерт, као и месечна чланарина за теретану за неког ко већ неко време планира да почне да се бави спортом, идеалан је поклон и подстицај.

Новчаник, књига, лепо паковање ручно рађених чоколадних бомбона, су практични поклони којима ће се свако обрадовати. 

Ослушкивати најближе особе у свом окружењу, како би направили идеалан поклон је већ поклон сам по себи. Значи да је потрошено време током којег се мислило о особи којој се поклања. 

image