Србија и Балкан

Васић: Тужилаштво тражи продужење притвора Слађану Трајковићу

Суду ће бити упућен одговор да "ниједна истражна радња у овом случају није учињена", каже Трајковићев адвокат
Васић: Тужилаштво тражи продужење притвора Слађану Трајковићу© Зоран Шапоњић

Адвокат Дејан Васић је рекао да тужилаштво тражи продужење притвора од два месеца Слађану Трајковићу који је ухапшен 15. децембра у Бошњачкој махали у Северној Митровици због "сумње да је учествовао у ратном злочину".

Васић је у изјави за "Косово онлајн" рекао да ће за ову меру суду бити упућен одговор да "ниједна истражна радња у овом случају није учињена".

"Ми ћемо суду упутити одговор где ћемо указати да у току истаге ниједна радња није учињена иако је Тужилаштво на то било обавезно. Указаћемо на постојање озбиљних здравствених проблема Слађана Трајковића и на могућност пуштања у кућни притвор јер то не би било први пут у оваквим случајевима", каже адвокат Васић.

Васић очекује да ће суд уважити ове аргументе и да ће одбити предлог специјалног тужиоца и да ће одредити меру кућног притвора осумњиченом Трајковићу.

Слађан Трајковић је почетком јануара, након 20 дана притвора добио неопходне лекове, које би требало редовно да пије, а у међувремену, пошто није узимао прописану терапију, урађене су му чак три хируршке интервенције у две недеље, потврдила је његова супруга Сузана Трајковић.

Трајковић је почетком новембра, заједно са другим колегама, напустио косовску полицију.

image