Русија

Москва прихвата састанак лидера Турске, Русије и Сирије

Ситуација на граници између Турске и Сирије је компликована, али видимо да постоји простор за проналазак решења, поручују данас из Москве
Москва прихвата састанак лидера Турске, Русије и Сиријеwww.globallookpress.com © Konstantin Kokoshkin

Заменик руског министра спољних послова Михаил Богданов изјавио је данас да у Москви позитивно гледају на предлог турског председника Реџепа Тајипа Ердогана о организовању сусрета лидера Турске, Русије и Сирије.

"Веома позитивно се односимо према овом предлогу. Тренутно смо у контакту са пријатељима из Сирије", рекао је Боданов", преносе "РИА Новости".

Ситуација на граници Турске и Сирије је врло комплексна, али ми верујемо да може дође до решења, додао је други заменик шефа руске дипломатије Сергеј Вершињин у интервјуу за "Русија 24". 

"Помно пратимо ситуацију, и, генерално, све што се дешава са Сиријом, укључујући и дешавања на сиријско-турској граници. Ситуација је ту, наравно, компликована, али мислим да, уколико будемо узимали у обзир забринутост обе стране и поштовали суверенитет и територијални интегритет Сирије, све се то може решити. Поготово што ће од овога имати користи не само ове две земље, већ и читав регион", објаснио је.

Лидер Турске Реџеп Тајип Ердоган предложио је јуче састанак три стране у покушају проналаска решења за питање Сирије, најављујући и почетак преговора. Како је додао, руски председник Владимир Путин позитивно је одреаговао на овај предлог. 

image
VV inauguration
banner