Русија

Руски хакери објавили документе украјинског неонацистичког пука "Азов"

Међу документима су налози борбених прорачуна, спискови учесника у војним операцијама и делатности војника, навели су чланови групе "Зли руски хакери"
Руски хакери објавили документе украјинског неонацистичког пука "Азов"www.globallookpress.com © Silas Stein/dpa

Хакерска група "РаХДит", позната као "Зли руски хакери" објавила је око 6.000 датотека украјинског неонацистичког пука "Азов" на порталу "Немезид".

Међу документима су налози борбених прорачуна, спискови учесника у војним операцијама, делатности војника и њихове награде.

Хакери су најавили нове истраге на основу проучених докумената.

Ово није њихова прва сајбер акција. Крајем септембра прошле године, "Зли руски хакери" објавили су информације о 1.500 активних службеника Спољне обавештајне службе Украјине који су у то време радили тајно у више од 20 земаља.

Претходно је "РаХДит" хаковао сервере Националног универзитета одбране Украјине, преузео њихове приручнике за обуку, а уместо њих оставио документа о зверствима кијевског режима у Донбасу.

Они су такође обајвили листу на којој се налази више од сто имена – војника НАТО-а и лица која пружају услуге и савете сајбер центрима у балтичким државама и Украјини.

На самом почетку специјалне операције "РаХДит" је истовремено хаковао свих 755 сајтова украјинске владе. Хакери су податке о акцијама украјинске армије потом предали руској војсци, навео је један од чланова групе за "РИА Новости" који је желео да буде анониман.

image