Русија

ФСБ спречио напад дроновима на војни аеродром у области близу Москве

Мета је био војни аеродром у Ивановској области, јављају медији
ФСБ спречио напад дроновима на војни аеродром у области близу Москвеwww.globallookpress.com © Petrov Sergey/news.ru via globallookpress.com

Руска Федерална служба безбедности (ФСБ) и Министарство унутрашњих послова спречиле су још једну украјинску диверзију на војном аеродрому у Ивановској области Руске Федерације, североисточно од Московске области.

Како преносе медији, украјинска страна је и овај пут за напад покушала да искористи дронове испуњене запаљивим средствима, али су руске службе успешно елиминисале ову претњу. 

ФСБ је прецизирао да је напад планиран по директиви Главне обавештајне управе Министарства одбране Украјине, док су мета били авиони за рано упозорење и контролу А-50.

Појединци који су били умешани у планирани напад на аеродром су ухваћени, иако је одређен број њих још на слободи, због чега се за преосталима наставља потрага.

Службе јављају да су запаљива средства била ручно направљена и да је план био да се у Русију доставе путем мале летелице из Черниговске области Украјине.  

"Као резултат организоване контроле лета авиона, а у циљу спречавања диверзије, пилот, а такође и чланови ове диверзантско-обавештајне групе, које је врбовала Главна обавештајна управе Министарства одбране Украјине, су приведени након слетања у Тулској области приликом предаје оружја", наводи ФСБ.

image