Русија

Бивши премијер Пакистана Имран Кан пуштен уз кауцију

Кан се појавио пред судом у Исламабаду, а за то време његове присталице наставиле су да се сукобљавају са полицијом
Бивши премијер Пакистана Имран Кан пуштен уз кауцијуwww.globallookpress.com © PPI

Бивши пакистански премијер Имран Кан пуштен је из притвора уз кауцију, а ову одлуку донело је веће Врховног суда у Исламабаду, извештава агенција "РИА Новости".

За то време његове присталице су наставиле да се сукобљавају са полицијом, пренео је Ројтерс.

Телевизијски снимци приказали су наоружане полицајце испред Вишег суда у Исламабаду. Кан је ушао у зграду суда, окружен адвокатима и снагама безбедности, саопштила је пакистанска телевизија "Гео".

Полиција Исламабада забранила је сва окупљања у граду.

Насиље изазвано хапшењем Кана погоршало је нестабилност у овој земљи са више од 220 милиона становника, у време тешке економске кризе и са рекордном инфлацијом. Скоро 2.000 људи ухапшено је због насиља у уторак, а најмање осморо је убијено.

Демонстранти су напали војне установе, опљачкали кућу генерала у источном граду Лахореу и запалили државне зграде на многим местима.

Кан је ухапшен након што је оптужио високог официра да је планирао његово убиство, као и бившег начелника оружаних снага да стоји иза његовог уклањања са власти прошле године.

Војска је упозорила Канове присталице да ће одлучно одговорити ако се наставе напади на имовину, додајући у саопштењу да је насиље "унапред планирано" од стране његовог партијског руководства.

image
VV inauguration
banner