Русија

Патријарх Кирил: Запад одбацује своје хришћанске корене

Запад води рат против институције традиционалне породице под изговором слободног избора, а родна идеологија уништава традиционалну европску културу и моралне вредности, истакао је поглавар Руске православне цркве
Патријарх Кирил: Запад одбацује своје хришћанске коренеwww.globallookpress.com © Komsomolskaya Pravda

Западни свет се у претходним деценијама окренуо вредностима које су непријатељске према хришћанству, а садашња западна елита води политику која уништава хришћанско наслеђе, рекао је патријарх московски и целе Русије Кирил.

"Читав европски хуманизам је израстао из хришћанске традиције. На почетку стварања Европске уније били су људи чија су хришћанска веровања у великој мери одредила државно и политичко деловање", истакао је руски патријарх.

Међутим, Запад одбацује своје хришћанске корене, истакао је он.

Европа све више личи на украшен ковчег – споља делује лепо, а изнутра је "пун костију и свакојаких нечистоћа", рекао је патријарх Кирил у Савету Федерације на догађају у оквиру Међународних божићних едукативних читања.

"Западне елите воде рат против институције традиционалне породице под изговором слободног избора. Родна идеологија у виду моралних перверзија, масовне пропаганде промене пола, појаве које је, како је рекао апостол Павле, непристојно и називати – уништава традиционалну европску културу и моралне вредности", додао је патријарх.

image
VV inauguration
banner