Русија

Дума припрема жалбу Бундестагу због учешћа Немачке у сукобу у Украјини

Посланици руске Думе надају се да ће здрав разум немачког народа и парламентараца спречити катастрофу директне оружане конфронтације Руске Федерације и Немачке
Дума припрема жалбу Бундестагу због учешћа Немачке у сукобу у УкрајиниGetty © Anton Belitsky / Contributor

Државна дума израђује нацрт жалбе Бундестагу због учешћа Немачке у злочинима кијевског режима, потврдио је председник комитета државне Думе за међународне послове и лидер Либерално-демократске партије Русије Леонид Слуцки.

У питању је нацрт жалбе Бундестагу због директног учешћа Немачке у злочинима кијевског режима против цивила и штете нанесеној цивилној инфраструктури на територији Русије, појаснио је Слуцки.

Посланици Државне думе позивају на "објективну истрагу о учешћу војника Бундесвера у сукобу на територији Украјине" и изражавају наду да ће здрав разум немачког народа и парламентараца спречити катастрофу директне оружане конфронтације Руске Федерације и Немачке, прецизирао је руски званичник.

Предложено је да нацрт жалбе дође на разматрање Државне думе 12. марта.

Наиме, непосредно након што је канцелар Олаф Шолц изјавио да неће слати ракете дугог домета "таурус" Украјини зато што би то подразумевало немачке војнике на украјинском тлу, на снимку који је у јавност изнела главна уредница РТ и медијске групе "Расија севодња" Маргарита Симоњан, чује се како немачки високи официри разрађују напад на Кримски мост.

"Берлин има обавезу да одговори на питања. Реакција Немачке је иста као и увек. Не желе да сносе одговорност, већ желе да избегну питања и дискусију", навела је званична представница руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

Министарство одбране Немачке потврдило је телевизијском каналу "АРД" да је разговор немачких официра био прислушкиван и да је снимак аутентичан.

image
VV inauguration
banner